Makreel-Nori rolls

Zeewier eten is een goed idee, al zal het voor sommige mensen wat onwennig zijn. Omdat we tegenwoordig wat minder brood eten, krijgen we minder jodium binnen via die weg (brood bevat jodium omdat dit verplicht werd vanwege de hevige jodiumtekorten, die overigens wereldwijd nog steeds erg veel voorkomen). Natuurlijke bronnen van jodium zoals we die altijd hebben gegeten zijn afkomstig uit de zee. Vis, schaal en schelpdieren, maar bovenal zeegroenten barsten ervan. En dus koop ik regelmatig wat wakamé of nori om via die weg even de jodium inname te boosten. En met dit simpele recept heb je binnen 10 minuten een jodiumboost voor je schildklier mét gezonde omega 3 vetzuren uit makreel. Yes!

Ingrediënten

2 nori vellen

1/2 makreelfilet

1/2 avocado

scheutje citroensap

rauwkost in reepjes. Ik gebruikte komkommer en lente ui, maar ook paprika of wortel kunnen prima! Net wat je in huis hebt of lekker vindt!

3-4 el rijst (hoeft niet, ik had het toevallig nog over)

1 el sesamzaadjes

Peper, zeezout

Bereiding

Prak de makreelfilet met de avocado en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper. Besmeer 2 nori vellen met de makreelsalade en laat bij de bovenste rand 2 cm over. Die kun je straks gebruiken om de rollen dicht te plakken.

 

Leg in het midden van het nori vel, evenwijdig aan de bovenrand, de reepjes rauwkost en de rijst.

 

Maak de bovenrand nat met een drupje water, rol de vellen op van onder naar boven en plak ze dicht. Snijd in stukjes en dip ze in de sesamzaad.

 

Lekker met wat tamari. Eet smakelijk!