Eiwrapje met bietenhummus en boerenkool

Patrica Lautenschutz

Dit is absoluut één van mijn favoriete lunchgerechten. Bovendien een erg voedzame, doordat het eiwitrijk is en vol zit met supergroenten. En omdat deze wrap vrij is van granen en suikers blijf je de rest van de middag scherp zonder lastig te worden gevallen door zo'n vervelende middagdip. Je kunt deze lunch ook gemakkelijk meenemen om later op te eten. Vouw dubbel en neem mee in een lunchbox. Wil je helemaal zonder zuivel, laat dan de geitenkaas weg of vervang voor wat noten of zaden naar keuze. Eet smakelijk!

Benodigdheden

Eiwrapje

  • 2 eieren
  • scheutje plantaardige melk

Hummus

  • 2 voorgekookte rode bieten, in stukjes gesneden
  • 1 pot/blik kikkererwten. Heel goed afgespoeld
  • 1 flinke theelepel tahin (sesampasta)
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl komijn
  • Snuf zeezout

Topping

  • Flinke hand met voorgesneden boerenkool
  • Kruiden: peper, zeezout, kurkuma
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas (optioneel)

Bereidingswijze

Blend alle ingrediënten voor de bietenhummus door elkaar met een staafmixer of blender.

 

Verhit een koekenpan en roerbak daarin de boerenkool tot deze flink is geslonken. Breng op smaak met zeezout, peper en kurkuma. Leg even apart.

 

Breek de eieren in een kom en kluts los met wat plantaardige melk. Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Bak tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant van de wrap iets droger is. Draai hem voorzichtig om en bak nog een minuutje aan de andere kant.

 

Leg de wrap op een bord, besmeer met een royale laag bietenhummus en schep de boerenkool er bovenop. Maak af met wat stukjes geitenkaas en klaar is je heerlijke maaltijd!


door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: