Maartje's Notenbrood
Op dinsdagen prijs ik me gelukkig dat ik mag werken tussen een geweldige groep (super)foodies. Uitdelen met verjaardagen is altijd een happening, en met feestdagen wordt er samen geluncht. We zeggen vaak gekschereld tegen elkaar dat we écht een kantoor-receptenboek moeten ontwikkelen om de heerlijke, gezonde en innovatieve baksels die we aan de keukentafel met elkaar eten, te clusteren en vereeuwigen.
Een blijvertje is dit notenbrood dat (super)foodie Maartje vaak voor ons mee neemt. Heerlijk hartig, rijk aan plantaardige eiwitten, laag in zetmeel, met af en toe een zoete verrassing van de stukjes dadel, rozijn of abrikoos die er in verwerkt zitten.
Dit notenbrood staat hier tegenwoordig standaard in de koelkast. Een fluitje van een cent om te maken en lekker op elk moment van de dag!

Ingrediënten
- 200g noten, twee of meer soorten. Bijvoorbeeld pecannoten, amandelen, cashewnoten of hazelnoten
- 100g zonnebloempitten
- 100g pompoenpitten
- 150g gedroogd fruit, indien nodig in reepjes gesneden. Ik gebruik vaak fijngesneden gedroogde appeltjes, dadels, abrikozen of rozijnen
- 4 grotere of 5 kleinere eieren
- snufje zout
Om te bakken:
- Cakevorm
- Vel bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle ingrediënten voor het notenbrood in een kom en roer het goed door elkaar heen.
Maak een prop van het bakpapier en haal de prop weer uite elkaar. Duw het bakpapier voorzichtig in de cakevorm.
Stort het noten-pitten-vruchten mengsel op het bakpapier in de cakevorm.
Bak het notenbrood gedurende 60 minuten op 175graden.
Notenbrood is laag in zetmeel en barst van de vitamines, mineralen en gezonde vetten. Super voedzaam, maar wees wel waakzaam dat je niet ongemerkt teveel eet van dit heerlijke brood en houd je aan de normale noten- en zadenporties. Die is voor noten 30g en voor zaden ook zo'n 20 tot 30g. Snijd je het brood in 20 plakjes, dan bevat elk plakje 20g noten & pitten. Je kunt er dan 2 of 3 plakjes per dag van eten.

