Ondersteboven Bessentaartje
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!

Ingrediënten (4-5 porties)
- 400g bessen en frambozen uit de vriezer
- 100g kokosmeel
- 50g amandelmeel
- 50g chufa meel (tijgernotenmeel)
- 4 eieren
- 300ml kokosmelk
- 1/2 tl vanille poeder
- 1 tl bakpoeder
Om te bakken:
- 1 grote ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal
Meng alle ingrediënten voor de taartbodem door elkaar met een vork.
Verdeel het mengsel voorzichtig over het fruit en druk het voorzichtig aan zonder het fruit te verplaatsen.
Bak het taartje gedurende 45 minuten op 185graden in de oven.
Laat na het baken even afkoelen en leg daarna een bord bovenop de ovenschaal. Draai hem voorzichtig om. Het ondersteboven taartje is klaar!
Je hebt verder niets nodig om je maaltijd compleet te maken. Dit ondersteboven bessentaartje bevat veel voedingsvezels, vetten en eiwitten die zorgen voor langdurige verzadiging en bevat allen natuurlijke suikers uit het roodfruit en de chufa- en kokosmeel. Geniet ervan!
