Perenzuurkool op een zoete aardappelwrap

Patrica Lautenschutz

Oké ik geef toe, deze foto ziet er niet appetijtelijk uit. En dat past wel een beetje bij zuurkool, want ik ken eigenlijk niemand die het graag lust... En dus probeer ik zuurkool regelmatig op een andere manier te bereiden zodat er ooit een dag komt dat ook mijn vriend het met plezier mee eet. Achter deze foto schuilt een hoop trots. Ik heb bijna mijn bord opgegeten, zo lekker was dit gerecht. Een ware kanshebber om ook geliefd te worden door de zuurkoolhaters. Probeer het eens uit, ik garandeer je dat je er meer van wilt. En dat is super, want zuurkool is zo gezond, dat zouden we echt vaker op het menu moeten zetten!

Ingrediënten (2 personen)

  • 500g zuurkool (het liefst rauwe onverhitte)
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 4 eieren
  • grote hand amandelen, fijngehakt
  • 2 rijpe peren, geschild en in stukjes gesneden
  • handje rozijntjes
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • snufje peper, snufje zout

Bereidingswijze

Kook de zoete aardappelblokjes een minuut of 10 tot ze zacht zijn.

Breek als de zoete aardappel bijna gaar is de 4 eieren in een kom of maatbeker. Giet de aardappelen af, doe ze bij de eieren en blend tot een glad beslag ontstaat. Breng op smaak met een snufje peper en zout en een theelepeltje koek en speculaaskruiden. Dit beslag is voor 4 wraps.

 

Verhit een klontje kokosolie in een pan en giet hierin een vierde van het mengsel. Het is een beetje een gek beslag, probeer het voorzichtig zo goed mogelijk uit te spreiden. Bak goudbruin aan de onderkant. Draai heel voorzichtig om, eventueel met behulp van een deksel. Omflippen kan natuurlijk ook, als je daar goed in bent! Bak tot je vier wraps hebt.

 

Doe intussen de stukjes peer in een pannetje en zet op halfhoog vuur zodat het sap er uit loopt en de peren lekker zacht worden. Voeg de rozijntjes er aan toe en verwarm het geheel een minuutje of 10. Dan heb je als het goed is een waterige perenmousse achtige substantie gekregen.

 

Knijp de zuurkool goed uit, en voeg bij de verwarmde peren. Roer goed door, verwarm en voeg een theelepeltje kaneel toe. 

 

Leg de wraps op twee borden en schep het zuurkool-perenmengsel erop. Maak het af met de gehakte amandelen voor wat crunch.


Eet SMAKELIJK!! (ik ben jaloers op je ;) ) 

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: