Zoete Aardappel blokjes salade à la Ilse
Deze salade hebben wij voor het eerste gegeten bij vrienden in Friesland. Ons voedingspalet is behoorlijk veelzijdig maar augurken, lente ui en platte peterselie als salade ingrediënten gebruikte ik eigenlijk nooit. Sterker nog, ik dacht dat ik augurk helemaal niet lekker vond. Totdat ik deze salade proefde. Sindsdien gaat er minstens eens per 2 weken een pot augurken mee in de boodschappenkar. Wij kunnen niet meer zonder deze gemakkelijke maar overheerlijke en voedzame salade. En onze kindjes ook niet!

Ingrediënten
- Zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- Avocado in blokjes gesneden
- Augurken, in kleine plakjes of blokjes gesneden
- Lente ui, in ringetjes gesneden
- Verse platte peterselie, fijngesneden
Voor de dressing:
- Kokosyoghurt (delight), crème fraiche of (lactosevrije) kwark
- Beetje (keltisch) zeezout en peper
Bereidingswijze
Kook de zoete aardappelblokjes ongeveer 8 minuutjes tot je ze met een vork kunt inprikken maar nog wel stevig zijn (wacht niet tot ze uit elkaar vallen). Giet het water af (of bewaar om later in een soepje te verwerken, mmm!) Laat de zoete aardappelblokjes een kwartiertje afkoelen op een bord.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een hoeveelheid naar eigen smaakvoorkeur.
Maak af met een flinke klodder 'dressing' en wat zout en peper.
Eet smakelijk!
Deze salade bevat koolhydraten, gezonde vetten en voedingsvezels. Om er een complete maaltijd van te maken en je naderhand goed verzadigd te voelen kun je er het beste nog een eiwitbron bij eten zoals eitjes, een stukje gevogelte of vis, of nootjes, pitten of hennepzaad.

