Courgetti met zontomaatjes pesto

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 courgettes
  • 200g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kipfilet in stukjes
  • 8 cherry tomaatjes, in 4 gesneden
  • 2 handjes rucola


Kruiden voor de kip:

  • Oregano
  • Basilicum
  • Tijm
  • Salie
  • Versgemalen peper
  • Zeezout


Voor de zontomaatjes pesto

  • 8-10 grote en zachte zontomaatjes
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teentje knoflook, in stukjes
  • 50ml olijfolie
  • Mespunt zout

Bereidingswijze

Blend de ingrediënten voor de zontomaatjes pesto door elkaar met een keukenmachine of staafmixer.

 

Haal de courgettes door de spiraalsnijder. Meng de courgetti in een kom met de pesto en zorg dat alle courgetteslierten goed zijn bedekt met de pesto.

 

Bak intussen de champignons in wat roomboter of olijfolie samen met het teentje knoflook. 

 

Meng de kipstukjes met de kruiden. Bak ze in wat olijfolie totdat de kip gaar is.

 

Intussen kun je de borden gaan opmaken. Leg op elk bord een hand rucola sla. Leg de courgetti er naast of op. Top af met de tomaatjes, champignons en tot slot de kip. Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: