Pompoen-Artisjok salade
Wist je dat er zelfs voedingssupplementen bestaan van artisjok? Artisjok heeft bewezen positieve effecten op de levergezondheid. We mogen deze relatief onbekende groente dus wel wat vaker op het menu zetten. Omdat verse artisjok ten eerste moeilijk te verkrijgen is in de meeste supermarkten én daarnaast wat lastig te bereiden is (het is mij in ieder geval al 3 keer niet gelukt, iemand tips?), gebruik ik ze nu maar uit een potje of blikje. Lekker, makkelijk en snel!
Ingrediënten (2 salades)
- 1/2 fles pompoen
- zakje rucola melange
- Pitjes van een halve granaatappel (blokjes appel kan ook)
- Plakje van 4cm feta kaas
- 1 el pompoenpitjes
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 8 artisjokharten (1 blikje of potje), gehalveerd of in 4 gesneden.
Ingrediënten (Dressing)
- 1 el rode wijn azijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de halve pompoen en snijd in blokjes. Leg ze in een ovenschaal, sprenkel wat olijfolie en zout over de pompoenblokjes en rooster 40 minuten op 175graden (dit kun je zelfs ook al een dag van tevoren doen, als je bijvoorbeeld toch al aan het koken bent).
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg de pompoenblokjes met de granaatappel, avocado, pompoenpitten en de verkruimelde fetakaas in een kom en giet de dressing erover. Hussel goed door. Meng de sla voorzichtig door het mengsel. Verdeel over 2 borden en leg de artisjokharten op de salade. Eet smakelijk!
