Zoete aardappel courgette rösti

Patrica Lautenschutz

Deze zoete aardappel rösti is een heerlijk bijgerecht, maar doet het ook heel goed in de lunchtrommel. Ze smaken heerlijk zoet, dus ook de kleintjes zullen ervan smullen!

Ingrediënten (15 stuks)

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en geraspt
  • 1 courgette, geraspt
  • 4 eetlepels boekweitmeel
  • peper, zout
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Meng de rasp met het boekweitmeel. Om het goed te kunnen bakken moet het wat deegachtig aanvoelen. Is het te nat, voeg dan nog wat meel toe, anders valt het uit elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 

 

Smelt een eetlepel kokosolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Vorm kleine balletjes (ter grootte van een pingpongbal) van het mengsel en druk plat. Leg ze in de kokosolie en bak aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. 

 

Lekker met een groene salade of bij een gebakken eitje. 

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: