Rabarber-appel compote
Ingrediënten
- Rabarber, hoeveel je zelf wilt.
- Per 2 stengels rabarber 1 zoete appel
- Kaneel
- Honing, naar smaak
Optioneel: rozijnen, vanillepoeder, stukjes gedroogde abrikoos.
Bereidingswijze
Was de rabarber stengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
Schil de appels en snijd ook die in kleine stukjes. Doe de appel en rabarber in een pan met een klein scheutje water en zet op het vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe om en laat het geheel slinken en zacht worden. Als alles zacht is, laat het dan zachtjes pruttelen zonder deksel, totdat het geheel wat dikker wordt. ALs je wilt kun je er wat rozijntjes of abrikoos aan toevoegen. Breng op smaak met vanillepoeder, kaneel en honing.
Doe er net zoveel honing in tot je het eigenlijk nog te zuur vindt. Als de compote is afgekoeld smaakt het al stukken minder zuur!
Smaakt heerlijk met wat kokosyoghurt en/of zelfgemaakte granola.
