Chocolade havermout met aardbeien
Ingrediënten (9 pancakes)
- 6 eetlepels havermout
- 150ml water + 50ml kokosmelk of 100ml water en 100ml kokos-rijstmelk (de kokosmelk maakt de havermout wat zoeter en voller, zodat je geen honing o.i.d. nodig hebt)
- 2 el cacao
- hazelnoten (of andere noten die je lekker vindt)
- aardbeien, zoveel als je wilt. Gehalveerd.
Optioneel: wat chia zaadjes, of andere zaden of pitjes naar keuze.
Bereidingswijze
Breng het water en kokos-rijstmelk met de havermout aan de kook in een pannetje en blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen. Laat enkele minuten pruttelen. Elke keer wanneer het wat droger wordt, voeg dan een scheutje water toe. Roer de cacaopoeder er door en meng het goed.
Je kunt er nu voor kiezen om de aardbeien mee te verwarmen of ze er later op te leggen. Ze worden wat zachter en het geheel wordt wat zoeter als je ze mengt. Ze blijven mooi stevig als je ze er later pas op doet.
Top af met wat nootjes, kokosflakes/rasp en optioneel nog wat zaden en pitjes. Eet smakelijk!
