Pompoen-Venkel salade met Feta

Patricia Lautenschutz

Deze salade was een positieve verrassing. Een combinatie van ingrediënten waarvan ik vooraf niet had gedacht dat ze zó lekker zouden smaken. Je kunt deze salade lauwwarm eten met pompoen direct uit de oven, of gebruik pompoen die je al eerder hebt gebakken. Heerlijk vullend en boordevol antioxidanten, gezonde vetten, vitamines en mineralen die je helpen de rest van de dag fluitend door te komen.

Ingrediënten voor 1 salade:

  • 1/4 pompoen, in plakken en geroosterd*
  • 1/2 venkel, flinterdun gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes
  • 50g feta kaas


*Pompoenplakken besprenkelen met olijfolie en 40 minuten roosteren in de oven op 180 graden.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en maak af met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: