Chocolade bananenbrood
Toen ik dit bananenbrood voor het eerst proefde van mijn lieve collega stond hij de dag erna bij onszelf op tafel. Vanaf dat moment was het meteen een blijvertje. Dit chocolade bananenbrood gaat altijd met ons mee op vakantie, mee naar dagjes uit en ligt altijd in de vriezer voor de snelle ochtenden. Heerlijk met notenpasta, rood fruit (saus), fruitjam of kokosyoghurt. Als je gecertificeerde glutenvrije haver gebruikt, dan is het brood ook volledig glutenvrij!

Ingrediënten voor 1 brood
- 4 bananen
- 4 eieren
- 40g kokosolie of olijfolie
- 200g havermeel
- 50g cacao
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle natte ingrediënten door elkaar met een keukenmachine of staafmixer.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag en meng alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 40 minuten op 180 graden.
