Chocolade bananenbrood

Patricia Lautenschutz

Toen ik dit bananenbrood voor het eerst proefde van mijn lieve collega stond hij de dag erna bij onszelf op tafel. Vanaf dat moment was het meteen een blijvertje. Dit chocolade bananenbrood gaat altijd met ons mee op vakantie, mee naar dagjes uit en ligt altijd in de vriezer voor de snelle ochtenden. Heerlijk met notenpasta, rood fruit (saus), fruitjam of kokosyoghurt. Als je gecertificeerde glutenvrije haver gebruikt, dan is het brood ook volledig glutenvrij!

Ingrediënten voor 1 brood

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 40g kokosolie of olijfolie
  • 200g havermeel 
  • 50g cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Meng alle natte ingrediënten door elkaar met een keukenmachine of staafmixer.

Voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag en meng alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn. 


Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 40 minuten op 180 graden.

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: