Kruidige Bloemkoolnasi
Nasi zonder rijst, pakjes en zakjes, en toch al het lekkere waar je bij nasi zo van kunt genieten. Helemaal darmen- en bloedsuikerspiegel-proof en bovendien in een handomdraai op tafel gezet.

Ingrediënten voor 4 porties:
- 800g bloemkoolnasi
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 winterpeen, in kleine stukjes gesneden
- 1 paprika, in stukjes gesneden
- 150g taugé
- 250g champignons, in plakjes
- 1/2 spitskool, in fijne reepjes gesneden
- 60g cashewnoten
- 4 eitjes
- kokosolie, olijfolie of roomboter om in te bakken
Voor de kruidenmix:
- 1 afgestreken el gemberpoeder
- 1/2 el komijnzaad
- 1tl korianderzaad
- 1tl kurkuma
- 1/2tl paprikapoeder
- 1/2tl knoflookpoeder
- 1tl kerriekruiden
- zout en peper naar smaak
Optioneel maar wel heel lekker: 2 eetlepels coconut aminos (kokosbloesemsap). De sojavrije variant van sojasaus/ketjap.
Bereidingswijze
Doe wat kokosolie in een grote wok of diepe koekenpan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Daarna mogen de wortel en de paprika erbij. Roerbak een minuutje of 5.
Gooi de kruidenmix erover, laat even roosteren en voeg dan de bloemkoolrijst toe. Schep goed door tot alle bloemkool warm is. Voeg dan de taugé en de spitskool toe.
Rooster intussen de cashewnootjes in een droge koekenpan en doe ze daarna door de bloemkoolnasi. Voeg de coconut aminos toe en roer door.
Bak nog even de eitjes op en dan is alles klaar. Schep de bloemkoolnasi op de borden en verdeel de eitjes erover.
Eet smakelijk!
