Havermout Pannenkoeken

Patricia Lautenschutz

Een van onze favorieten. Heerlijk 'chewy', lekker met zoet en met hartig beleg. Verse vijgen, gebakken appeltjes of peertjes met kaneel, of een heerlijke cashew- of hazelnotenpasta. Misschien een paar rozijntjes erdoor? Deze pannenkoekjes zijn altijd een succes.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 150g havermout
  • 250ml water / havermelk
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Toppings

  • Notenpasta's (cashewnoten, hazelnoten, amandel)
  • Vers fruit / diepvries fruit
  • Gebakken appeltjes of peer met kaneel

Bereidingswijze

Doe de water en havermout in een kom en laat een kwartiertje staan.

Voeg de overige ingrediënten toe en blender alles door elkaar heen.


Bak de pannenkoeken in een koekenpan in een beetje kokosolie aan weerskanten goudbruin.


Verdeel over de borden en eet ze met je favoriete toppings.

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: