Haver-Cashewcrème met Blueberries

Patricia Lautenschutz

Een ideaal ontbijtje voor de snelle ochtend. Zet 's avonds alvast klaar, dan hoef je het alleen nog maar even te blenderen met de staafmixer en klaar is kees. Neem mee in een weckpotje en geniet onderweg of op je werk van dit heerlijke ontbijtje.

The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 40g havermout
  • 40g cashewnoten
  • ½ el ahornsiroop
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1/4 tl vanille
  • snufje zout
  • naar wens kaneel

Voor de topping:

  • Blauwe bessen (diepvries)
  • Cacao nibs of stukjes extra pure chocolade
  • Kokosrasp / kokos flakes

Bereidingswijze

Zet de havermout, kokosrasp en de cashewnoten een nacht van tevoren onder water.


Giet in de morgen het overtollige water af. Voeg de vanille, een snufje zout en eventueel kaneel toe.


Blender het met een staafmixer tot een romige creme. Schep in een kom of potje en top af met fruit en toppings naar keuze.

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: