Courgetti met zontomaatjes pesto
Ingrediënten (2 porties)
- 2 courgettes
- 200g gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kipfilet in stukjes
- 8 cherry tomaatjes, in 4 gesneden
- 2 handjes rucola
Kruiden voor de kip:
- Oregano
- Basilicum
- Tijm
- Salie
- Versgemalen peper
- Zeezout
Voor de zontomaatjes pesto
- 8-10 grote en zachte zontomaatjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 teentje knoflook, in stukjes
- 50ml olijfolie
- Mespunt zout
Bereidingswijze
Blend de ingrediënten voor de zontomaatjes pesto door elkaar met een keukenmachine of staafmixer.
Haal de courgettes door de spiraalsnijder. Meng de courgetti in een kom met de pesto en zorg dat alle courgetteslierten goed zijn bedekt met de pesto.
Bak intussen de champignons in wat roomboter of olijfolie samen met het teentje knoflook.
Meng de kipstukjes met de kruiden. Bak ze in wat olijfolie totdat de kip gaar is.
Intussen kun je de borden gaan opmaken. Leg op elk bord een hand rucola sla. Leg de courgetti er naast of op. Top af met de tomaatjes, champignons en tot slot de kip. Eet smakelijk!
