Bosvruchtenpotje met Amandelmeel

Patricia Lautenschutz

De lekkerste recepten ontstaan per toeval. Dit potje rode heerlijkheid is er zo eentje, dat ontstaan is uit praktische overwegingen. Onze dochter is dol op warm rood fruit uit een kommetje en eet dit het liefste elke dag. Maar hoewel ze bijzonder netjes eet voor een 3-jarige, zit ze toch elke keer tot aan haar kruin vol rode vlekken van het rondvliegende fruitsap. Om het fruitmengsel dikker én voedzamer te krijgen voegde ik er chia zaad, amandelmeel én een snufje vanille aan toe. Het bosvruchtenpotje met amandelmeel was geboren!

Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleine porties:

  • 300g roodfruit uit de diepvries
  • 1 el chiazaad
  • 3 el amandelmeel (niet afgestreken)
  • 1/4 tl vanillepoeder

Voor de topping:

  • Pompoenpitjes
  • Kokos flakes of rasp
  • Cacao nibs / extra pure chocolade
  • Eventueel kokosyoghurt



Bereidingswijze

Verwarm het diepvriesfruit in een pannetje totdat het allemaal ontdooid is en het een 'soepje' is geworden.


Voeg de vanille, chiazaad en amandelmeel toe en roer het goed door. Laat het 10 minuutjes staan met het vuur uit en serveer in een potje of kommetje.


Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 halve potjes of 1 hele volle. Je kunt hem dus zelf eten,  of delen en aanvullen met kokosyoghurt.


Maak af met toppings naar keuze. Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: