Bosvruchtenpotje met Amandelmeel
De lekkerste recepten ontstaan per toeval. Dit potje rode heerlijkheid is er zo eentje, dat ontstaan is uit praktische overwegingen. Onze dochter is dol op warm rood fruit uit een kommetje en eet dit het liefste elke dag. Maar hoewel ze bijzonder netjes eet voor een 3-jarige, zit ze toch elke keer tot aan haar kruin vol rode vlekken van het rondvliegende fruitsap. Om het fruitmengsel dikker én voedzamer te krijgen voegde ik er chia zaad, amandelmeel én een snufje vanille aan toe. Het bosvruchtenpotje met amandelmeel was geboren!

Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleine porties:
- 300g roodfruit uit de diepvries
- 1 el chiazaad
- 3 el amandelmeel (niet afgestreken)
- 1/4 tl vanillepoeder
Voor de topping:
- Pompoenpitjes
- Kokos flakes of rasp
- Cacao nibs / extra pure chocolade
- Eventueel kokosyoghurt
Bereidingswijze
Verwarm het diepvriesfruit in een pannetje totdat het allemaal ontdooid is en het een 'soepje' is geworden.
Voeg de vanille, chiazaad en amandelmeel toe en roer het goed door. Laat het 10 minuutjes staan met het vuur uit en serveer in een potje of kommetje.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 halve potjes of 1 hele volle. Je kunt hem dus zelf eten, of delen en aanvullen met kokosyoghurt.
Maak af met toppings naar keuze. Eet smakelijk!
