Zoete aardappel-Tomatensoep

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten (5-6 kommen)

  • 1,5 grote zoete aardappels, in blokjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (bio)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 500ml water
  • olijfolie
  • 2-3 laurierblaadjes
  • gedroogde salie, tijm, en rozemarijn
  • snufje zout

Bereidingswijze

Fruit de uien in een pan in een scheutje olijfolie. Voeg een snufje zout toe. Voeg vervolgens de aardappelblokjes en de gepelde tomaat, de kruiden en het water toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat een minuut of 15-20 pruttelen totdat de aardappel goed zacht is

 

Verwijder de laurierblaadjes en blend de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper en zeezout. Voor een extra touch, schenk er wat olijfolie op en serveer met stukjes tomaat. 

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: