Roodfruit Crumble van Amandelmeel

Deze crumble is een feestje op tafel. En de geur! Die tovert zelfs een ijskoude ongezellige kamer om in een behaaglijke en sfeervolle ruimte.

 

Deze crumble is gemaakt van amandelmeel en bevat geen graan en andere nasties. Alleen een klein beetje ahornsiroop. Want niemand heeft iets aan bloedsuikerdips of buikklachten die een normale crumble van tarwemeel, roomboter en suiker gegarandeerd veroorzaakt.

 

Deze crumble is zo gezond dat hij kan dienen als ontbijt, en zo lekker dat hij net zo goed als dessert kan worden gegeten. Vergeet niet de kokosyoghurt of een andere volvette yoghurt als aanvulling. De vetten zorgen er namelijk voor dat je langer verzadigd blijft en remmen de opname van de (fruit) suikers in het bloed. Dit zijn twee belangrijke eisen waaraan elke maaltijd zou moeten voldoen.

 

Op die manier kan je genieten van eten zonder schuldgevoelens, beter is er toch niet?

 

Benodigdheden voor 2 porties

250g gemengd roodfruit (diepvries)

kaneel (naar smaak)

4el amandelmeel

2el kokosolie (afgestreken)

1/2 eetlepel ahornsiroop

mespuntje vanillepoeder of paar druppels vanille essence

 

4 eetlepels volvette kokosyoghurt (Abbott Kinney's of AH mild & creamy)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de (kleine) ovenschaal met fruit er alvast in zodat het kan ontdooien.

 

Smelt intussen de kokosolie in een pannetje. Schep de amandelmeel erbij en roer door elkaar. Voeg de ahornsiroop en de vanille toe en meng alles goed door elkaar tot een korrelig mengsel.

 

Is het te nat, voeg dan nog wat amandelmeel toe. Is het te droog, voeg dan nog wat kokosolie toe. 

 

Haal het fruit uit de oven en strooi er kaneel over. Verspreid dan voorzichtig de amandelcrumble over het fruit en zet in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten. Laat de crumble niet te donker worden, houd hem de laatste minuten goed in de gaten.  

 

Serveer samen met de kokosyoghurt. Eet smakelijk!