Banaan-ei pannenkoekjes
Een van mijn favoriete ontbijtjes zijn deze inmiddels bijna klassieke pannenkoekjes van banaan en ei. Je hebt ze in een handomdraai gemaakt en ze zijn zó lekker dat je ze zelfs als dessert zou kunnen eten. Een buitengewoon voedzaam bovendien. Banaan bevat onder andere tryptofaan dat je lichaam gebruikt als grondstof je happiness hormoon serotonine. Het roodfruit zit barstensvol met flavonoïden, die een ontstekingsremmende werking hebben. En ei, misschien wel het gezondste voedingsmiddel dat er bestaat. Wat je dag ook gaat brengen, met dit ontbijtje zit je altijd goed!
Ingrediënten voor 1 portie
- 1 banaan
- 2 eieren
- snufje zout
- kaneel naar smaak
Voor de toppings
- Roodfruit (diepvries)
- Notenpasta
- Geitenkaas
- kokosyoghurt
Bereidingswijze
Blend de banaan, ei, zout en kaneel door elkaar met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Verhit wat kokosolie in een pan op halfhoog vuur en schenk het beslag in kleine rondjes in de pan. Als de zijkanten van de pannenkoekjes lichtbruin kleuren kun je ze voorzichtig draaien met een spatel. Bak aan weerskanten goudbruin.
Eet met een topping naar keuze.
