Rijstwafel Trio 1

Patrica Lautenschutz

Als je geen of minder brood eet maar toch een bodem nodig hebt voor je broodbeleg dan is de rijstwafel een ideaal alternatief. Met nog geen 7 gram per stuk kun je lekker los gaan met je toppings. Het is immers niet de rijstwafel die je voedt, maar wat je er op doet. Dit zijn mijn favoriete combinaties, maar je kunt natuurlijk nog veel meer soorten bedenken!

Ingrediënten (1 portie)

  • 3 rijstwafels
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 50g gerookte zalm / zalm uit blik
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 1 appel
  • 3 walnoten
  • zout, peper

Bereidingswijze

Bak een eitje. Verdeel intussen de avocado over 2 rijstwafels en bestrooi met wat peper en zout. Leg op 1 rijstwafel de zalm en op de ander het gebakken eitje.

De derde rijstwafel beleg je met 2 schijfjes geitenkaas. Snijd een appel in schijfjes en leg deze op de geitenkaas. Maak af met de walnoten.

 

Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: