Ondersteboven pruimentaartje
Ziet dat er niet heel fancy uit? Wij vonden in ieder geval van wel! Laat je er niet door afschrikken, want met een paar ingrediënten die je standaard in je voorraadkast hebt liggen heb je dit heerlijke ontbijt in een handomdraai op tafel. Heerlijk zo op zichzelf, maar het gaat ook goed samen met wat kokosyoghurt of een mousse van avocado, banaan en vanillepoeder. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 pruimen in kleine partjes gesneden
- handje pecannoten
- 75ml kokos-rijstmelk of andere plantaardige melk
- 50g havermout
- 4 el amandelmeel
- 1 ei
- 1 el ahornsiroop of honing
- sap van 1/2 citroen
- snufje zout
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ovenschaal in en verdeel de pruimenpartjes en pecannoten op de bodem. Meng alle overige ingrediënten met een vork door elkaar in een kom. Schep de massa voorzichtig op de pruimen. Verdeel het goed over de ovenschaal. Bak 30 minuten af in de oven. Voordat je het gaat eten kun je de ovenschaal omkieperen op een broodplank of bord.
