Ontbijt Pastinaakpap

Bereiding: 10 min

Keuken: pannetje, staafmixer

Op zoek naar een snel, lekker, vullend én gezond ontbijtje? Deze pastinaakpap voldoet aan alle eisen! Omdat de meeste mensen baat hebben bij het eten van minder granen is dit een veel gegeven advies bij mij in de praktijk. Maar... wat eet je dan? Is de onvermijdelijke vraag die daarop volgt. 

 

Deze pastinaakpap is één van de ontbijtjes die bij ons regelmatig op het menu staat. Ik maak hem meestal met geschaafde 99% pure chocolade die zo heerlijk smelt over de warme pap. De chocolade levert gezonde vetten en bevat geen suiker. Omdat de pap zelf zoet is gaat deze perfect samen met de bittere chocolade.

 

Ben je nu niet zo'n chocoladefan? Ook met hazelnotenpasta, vanille, kaneel of bessen en zaden is dit een heerlijk ontbijtje!

Ingrediënten voor 1 groot of 2 kleine porties

2 middelgrote pastinaken, geschild en in stukjes gesneden (zo'n 250g)

1/2 pakje Santen kokoscrème (Go-Tan, in de lengte door midden gesneden) of volvette kokosmelk

water

2 kleine of 1 meljoul dadel, in stukjes gesneden

1 blokje 99% chocolade (ik gebruik Vivani)

 

Optioneel: amandel of hazelnotenpasta of andere topping naar keuze.

Bereiding

Doe de pastinaakstukjes in een pannetje en zet ze nét niet onder water en voeg de santen en de in stukjes gesneden dadel toe. Gebruik je kokosmelk, giet dan 125ml kokosmelk in het pannetje en vul verder aan met water. 

 

Kook de pastinaak met de deksel op de pan tot hij helemaal zacht is en zet het vuur uit. Blend de inhoud van de pan met een staafmixer tot een pap (niet afgieten).

 

Schep in een kommetje en rasp de chocolade over de pap. Maak eventueel af met overige toppings. Eet smakelijk!