Plaatkoek met Roodfruit-Chia-Jam
De credits voor deze plaatkoek gaan naar mijn lieve collega-foodie. Ze is de beste bananenbroden en plaatkoekenbakker die ik ken, en gelukkig deelt ze haar baksels graag met anderen. Deze plaatkoek is een van de lekkere en gemakkelijke ontbijtjes die ik graag in het weekend maak, en staat als een feestje op tafel.
Ingrediënten
- 50gram havermeel
- 50g havermout (grof)
- 25g kokosmeel
- 1,5tl baking soda
- 2 tl kaneel
- 2 eieren
- 50g kokosolie
- 40g honing
- 75ml plantaardige melk
Ingrediënten (de topping)
- 125g roodfruit
- 3 eetlepels chiazaden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg de kokosolie samen met alle natte ingrediënten toe aan het meel en meng goed door.
Vet een klein ovenschaaltje in en schep daarin het beslag van de plaatkoek.
Bak gedurende 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Verwarm intussen het roodfruit in een pannetje en meng met de chiazaden. Roer af en toe door en laat wellen.
Laat de plaatkoek even afkoelen en snijd in porties. Verdeel de jam van bosfruit en chiazaden erover. Ook lekker met wat kokosyoghurt. Eet smakelijk!
