Boekweit-Chia ontbijtje met kaneel

Patrica Lautenschutz

Ik beloof je dat dit ontbijtje een stuk lekkerder is dan dat het er uit ziet. Soms vind ik boekweit een beetje smaken naar natte krant, maar gek genoeg is het zo geweekt met kokosmelk en kaneel echt heerlijk! Je zet dit ontbijtje de avond van tevoren vast klaar. Dat maakt het ook ideaal om mee te nemen als je 's ochtends geen tijd hebt om te ontbijten. 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chia zaad
  • 2-3 eetlepels boekweit
  • 100g roodfruit (diepvries)
  • Stuk of 6-8 cashewnoten
  • handje kokosvlokken
  • water en kokosmelk of kokos-rijstmelk
  • kaneel

Bereidingswijze

Doe de chia zaden en boekweit in een kommetje en voeg er ruim het dubbele van de hoeveelheid aan vocht toe. Dat kan zijn kokosmelk met water, of kokos-rijstmelk. Even roeren en laat een nachtje weken. Haal ook vast een portie roodfruit uit de vriezer. Bestrooi 's ochtends het geweekte mengsel met kaneel. Doe het roodfruit er bovenop en maak af met wat rauwe noten en kokosvlokken. Eet smakelijk!

 

Deze smaakt ook héérlijk met stukjes peer en gemengde noten!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: