Chocovocado vla

Chocoladevla van avocado.. Je zou het misschien niet verwachten, maar dit is echt ZO lekker! De meest gangbare manier waarop je deze chocoladevla maakt is met avocado en banaan. Maar omdat tegenwoordig de meeste gezonde baksels banaan als bestanddeel hebben (bananenbrood, banaanpannenkoekjes, banaan havermout koeken, banaan vanillevla etc.) vond ik het tijd voor wat variatie. Variatie in de voeding is belangrijk, die les heb ik hard geleerd tijdens mijn studie toen mijn dagelijkse banaan de oorzaak bleek te zijn van hevige acné. In dit recept heb ik gekozen om de banaan te vervangen voor dadels en kokosmelk. En dat levert een minstens net zo lekkere chocoladevla op die heerlijk vullend is. 

Ingrediënten voor 1 portie

1 meljoul dadel, ontpit en in stukjes gesneden

1 avocado

50ml kokosmelk of andere plantaardige melk

2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder

 

Topping (optioneel)

Pecannoten, frambozen, kokosschaafsel, zaden en pitten.

Bereidingswijze

Meng de dadelstukjes, avocado en cacaopoeder door elkaar met een mixer of blender. Voeg kokosmelk toe om het mengsel wat losser te maken. Schep in een kom en maak af met de topping.

 

Je kunt deze vla ook maken met 1 banaan, 1 avocado, kokosmelk en cacaopoeder.