Chocolade havermout met aardbeien

Als de aardbeitjes er weer zijn is dit eigenlijk het eerste ontbijtje waar ik aan denk. Er is toch niets beters dan chocolade en aardbeien, dus combineer ik ze al te graag. Een feestje aan de ontbijttafel, maar ook lekker om mee te nemen in een weckpotje als je pas later wilt ontbijten. Ideaal!

Ingrediënten

 

6 eetlepels havermout

150ml water + 50ml kokosmelk of 100ml water en 100ml kokos-rijstmelk (de kokosmelk maakt de havermout wat zoeter en voller, zodat je geen honing o.i.d. nodig hebt)

2 el cacao

hazelnoten (of andere noten die je lekker vindt)

aardbeien, zoveel als je wilt. Gehalveerd.

Optioneel: wat chia zaadjes, of andere zaden of pitjes naar keuze

Bereiding

 

Breng het water en kokos-rijstmelk met de havermout aan de kook in een pannetje en blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen.  Laat enkele minuten pruttelen. Elke keer wanneer het wat droger wordt, voeg dan een scheutje water toe. Roer de cacaopoeder er door en meng het goed.

 

Je kunt er nu voor kiezen om de aardbeien mee te verwarmen of ze er later op te leggen. Ze worden wat zachter en het geheel wordt wat zoeter als je ze mengt. Ze blijven mooi stevig als je ze er later pas op doet. 

 

Top af met wat nootjes, kokosflakes/rasp en optioneel nog wat zaden en pitjes. Eet smakelijk!