Pompoensoep
Ingrediënten (2 porties)
- 1 oranje pompoen, in stukjes gesneden
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el paprikapoeder
- 250ml kokosmelk
- Peper, zeezout
- Groente naar keuze, net wat je nog over hebt. Bijv. paprika, sperzieboontje, courgette, champignons, doperwtjes...
Bereidingswijze
Verhit een soeppan en fruit daarin de ui. Voeg als de ui zacht en glazig is de paprikapoeder toe en bak die even mee. Voeg de pompoenblokjes en het bouillonblokje in de pan, giet de kokosmelk erbij en vul aan met water tot de pompoen nét onder water staat.
Laat het geheel een minuut of 20 zacht koken.
Bak intussen de groentes waarmee je de soep wilt vullen op in wat kokosolie.
Als de pompoen zacht is kun je de soep fijnmaken met de staafmixer. Voeg tot slot de groentes toe aan de soep. en breng op smaak met wat peper en zeezout. Serveer met een scheutje olijfolie.
