Pompoen-pesto salade met kip
Kom je bij het maken van een salade vaak niet verder dan een bord sla met komkommer en tomaat? Probeer deze eens! Een bordje puur genot en lekker lang verzadigd door alle gezonde vetten, eiwitten en verwarmende groente.

Ingrediënten voor 2 porties
- 1/2 pompoen in plakken
- 1/2 pakje diepvries asperges
- 2 el pijnboompitjes
- 2 el pesto o.b.v. olijfolie (ik gebruik Terrasana)
- stuk of 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 biologische kippendijen in stukjes
- zakje gemengde sla
Bereidingswijze
Hussel de plakken pompoen met olijfolie en zout door elkaar en leg op een bakplaat. Rooster ze gedurende 40 minuten op 180 graden in de oven. (Ik maak deze salade vaak nadat we pompoen over hebben gehouden van het avond eten)
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en leg weg op een schoteltje of bord.
Doe wat peper en zout over de kip en roerbak in een koekenpan in wat olijfolie. Voeg de asperges toe. Wanneer de kip gaar is, schep dan de pesto erdoor.
Verdeel de sla, zontomaatjes, pijnboompitten over een bord en verdeel er de warme ingrediënten over.
Eet smakelijk!
