Boekweit-Chia ontbijtje met kaneel
Ik beloof je dat dit ontbijtje een stuk lekkerder is dan dat het er uit ziet. Soms vind ik boekweit een beetje smaken naar natte krant, maar gek genoeg is het zo geweekt met kokosmelk en kaneel echt heerlijk! Je zet dit ontbijtje de avond van tevoren vast klaar. Dat maakt het ook ideaal om mee te nemen als je 's ochtends geen tijd hebt om te ontbijten.
Ingrediënten
- 3 eetlepels chia zaad
- 2-3 eetlepels boekweit
- 100g roodfruit (diepvries)
- Stuk of 6-8 cashewnoten
- handje kokosvlokken
- water en kokosmelk of kokos-rijstmelk
- kaneel
Bereidingswijze
Doe de chia zaden en boekweit in een kommetje en voeg er ruim het dubbele van de hoeveelheid aan vocht toe. Dat kan zijn kokosmelk met water, of kokos-rijstmelk. Even roeren en laat een nachtje weken. Haal ook vast een portie roodfruit uit de vriezer. Bestrooi 's ochtends het geweekte mengsel met kaneel. Doe het roodfruit er bovenop en maak af met wat rauwe noten en kokosvlokken. Eet smakelijk!
Deze smaakt ook héérlijk met stukjes peer en gemengde noten!
