Koolsalade met peer en walnoten

Patrica Lautenschutz

Ingrediënten (4 porties)

  • 1 spitskool
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 peer
  • 2 handjes walnoten
  • 4-6 el appelcider azijn
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper, zeezout

Bereidingswijze

Snijd de spitskool in de lengte in 4 en verwijder het hart. Snijd in dunne plakjes met een food processor of een scherp mes. Meng de kool in een diepe kom met de appelcider azijn en een snuf zout en kneus de kool even goed. Laat een minuutje of tien staan. 

 

Haal intussen ook de radijs door de keukenmachine of snijd in dunne plakjes. Je kunt het groen van de radijs gewoon meenemen. 

 

Schil een peer en snijd die in stukjes. Voeg de radijs en de peer toe aan de kool, voeg het citroensap toe en schenk de olijfolie erover. Hussel nog even goed door. Maak af met de walnoten.

 

Je kunt deze salade goed als bijgerecht eten bij bijvoorbeeld een soepje. Wil je hem als maaltijdsalade? Voeg dan nog twee gekookte eitjes of wat gerookte kip toe.

 

Ook lekker met mandarijn of appel!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: