Haver ontbijtmuffins

Patrica Lautenschutz

Deze voedzame muffins zijn ideaal om te gebruiken als ontbijt of voor in de lunchtrommel. Je kunt ze vooraf in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Zo heb je altijd iets achter de hand. Vul ze met stukjes gedroogd fruit, blauwe besjes, stukjes appel of framboos voor wat meer variatie. 

Ingrediënten (6 stuks)

  • 2 kleine bananen
  • 120gram havermout
  • 2 eieren
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder



Vulling om het zoet te maken: blauwe bessen, frambozen, of een theelepel honing

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten door elkaar met een blender of staafmixer. Gebruik je honing, blend dat er ook direct doorheen. Gebruik je fruit, spatel dat er aan het einde doorheen. Verdeel de mix over een ingevette muffinvorm. Bak 30 minuten af op 180graden in een voorverwarmde oven. 

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: