Duur: 10 minuten + 30 minuten

Elektrisch: blender / staafmixer, oven

Keuken: muffinvorm

Haver ontbijtmuffins

Deze voedzame muffins zijn ideaal om te gebruiken als ontbijt of voor in de lunchtrommel. Je kunt ze vooraf in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Zo heb je altijd iets achter de hand. Vul ze met stukjes gedroogd fruit, blauwe besjes, stukjes appel of framboos voor wat meer variatie. 

Ingrediënten voor 6 stuks

2 kleine bananen

120gram havermout

2 eieren

sap en rasp van 1 citroen

1 tl wijnsteenbakpoeder

 

Vulling om het zoet te maken: blauwe bessen, frambozen, of een theelepel honing

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten door elkaar met een blender of staafmixer. Gebruik je honing, blend dat er ook direct doorheen. Gebruik je fruit, spatel dat er aan het einde doorheen. Verdeel de mix over een ingevette muffinvorm. Bak 30 minuten af op 180graden in een voorverwarmde oven.