Duur: 10 minuten voorbereiden, 30 minuten oven

Elektrisch: Oven

Keuken: Ovenschaal

Gevulde appeltjes uit de oven

Ingrediënten voor 2 porties

 

2 grote appels, uitgehold en gehalveerd

2 handjes gemengde noten 

1 handje havermout

2 x 1/2 tl ahornsiroop (of honing)

snufje vanillepoeder

Kaneel naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de gehalveerde en uitgeholde appels in een ovenschaal. Hak de nootjes fijn en meng met een halve tl  ahornsiroop en wat kaneel. Verdeel de nootjes over de uitgeholde appel. Meng vervolgens de havermout met een halve tl ahornsiroop, wat kaneel en vanillepoeder. Verdeel over de met noten gevulde appels. Zet in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuutjes. Heerlijk in combinatje met wat kokosyoghurt!

 

(als je wilt dat de appels zachter zijn kun je ze al even in de oven zetten terwijl je de vulling maakt)