Rodekool salade met romige dressing
Rodekool is niet de eerste groente die in je op zal komen als basis voor een salade, maar hij leent zich er uitstekend voor! Manlief begon niet al te enthousiast aan deze salade, maar kwam hier volledig op terug toen hij eenmaal zijn eerste hap had genomen. Zijn bord kwam nog net niet schoongelikt weer de keuken in. De romige dressing en het zoetje van de appel vullen de kool perfect aan. Probeer hem snel eens uit!

Ingrediënten voor 2 flinke salades:
- 1/2 rode kool, in flinterdunne reepjes gesneden
- 2 kleine appels, in blokjes gesneden
- 2 el rozijnen
- 50g gemengde nootjes
- 3el appelazijn
Ingrediënten voor de dressing:
- 2tl mayonaise (Bijv. Jean Baton Bio)
- 1 tl milde grove mosterd
- 1 tl honing
Bereidingswijze
Meng de fijngesneden kool met de appelazijn en kneed goed door elkaar. Laat het even een kwartiertje staan.
Meng de kool daarna door met de overige ingrediënten en de dressing.
Voor wat extra eiwitten, voeg geitenkaas of stukjes gerookte kip toe. Eet smakelijk!
