29. juni 2020
Er is veel te ontdekken – en vaak te verbeteren – in de relatie tussen de darmen en de huid.

30. april 2020
Wat zijn schildklierproblemen precies en hoe kun je ze verminderen?

22. januari 2020
Wat is het verband tussen stress en prikkelbare darm syndroom? We leggen het hier uit!

23. december 2019
Wist je dat één op de vijf Nederlanders last heeft van slaapproblemen?

29. november 2019
Één van de onderdelen van de prikkelbare darm die ik in de praktijk vaak tegenkom is SIBO: ‘small intestinal bacterial overgrowth.

10. oktober 2019
Hoewel de alvleesklier bij velen niet zo bekend is als de maag of de darmen, mag je dit orgaan beschouwen als één van de belangrijkste verteringsorganen in je lichaam.

03. oktober 2019
Wist jij dat een grote groep mensen last heeft van het prikkelbaredarmsyndroom zonder te begrijpen waar deze klachten vandaan komen?

03. december 2018
Neuroinflammatie, een ontsteking van de hypothalamus, kan het gevolg zijn van onjuist eet- drink- en slaapgedrag. Vage klachten zijn het gevolg, en kunnen op den duur leiden tot denk- en geheugenproblemen en hersenaandoeningen. De juiste voeding en levensstijl kan helpen de neuroinflammatie te herstellen en symptomen ervan te verminderen.

25. juli 2018
Heb jij ook het idee dat je niet meer de stabiele jij was die je altijd bent geweest? Heeft jouw stressvolle baan ook een potje gemaakt van jouw hormonen? In dit blog lees je hoe dit werkt! Zo heb je vanaf nu altijd een excuus om eens wél op de normale tijd je weekend in te gaan ;)

18. juli 2018
Een van de belangrijkste oorzaken van artrose is de zuur-base balans in je lijf. Is je lijf te zuur, dan kan dit leiden tot stijve gewrichten en ontstekingen. Het Westerse voedingspatroon is zo zuurvormend, dat we klachten van artrose steeds vaker gaan zien. Door de juiste voedingskeuzes te maken kan de balans weer meer richting basisch worden geschoven en kun je gewrichtspijn verminderen.

Meer weergeven