22. januari 2020
Wat is het verband tussen stress en prikkelbare darm syndroom? We leggen het hier uit!

23. december 2019
Wist je dat één op de vijf Nederlanders last heeft van slaapproblemen?

29. november 2019
Één van de onderdelen van de prikkelbare darm die ik in de praktijk vaak tegenkom is SIBO: ‘small intestinal bacterial overgrowth.

10. oktober 2019
Hoewel de alvleesklier bij velen niet zo bekend is als de maag of de darmen, mag je dit orgaan beschouwen als één van de belangrijkste verteringsorganen in je lichaam.

03. oktober 2019
Wist jij dat een grote groep mensen last heeft van het prikkelbaredarmsyndroom zonder te begrijpen waar deze klachten vandaan komen?

03. december 2018
Neuroinflammatie, een ontsteking van de hypothalamus, kan het gevolg zijn van onjuist eet- drink- en slaapgedrag. Vage klachten zijn het gevolg, en kunnen op den duur leiden tot denk- en geheugenproblemen en hersenaandoeningen. De juiste voeding en levensstijl kan helpen de neuroinflammatie te herstellen en symptomen ervan te verminderen.

25. juli 2018
Heb jij ook het idee dat je niet meer de stabiele jij was die je altijd bent geweest? Heeft jouw stressvolle baan ook een potje gemaakt van jouw hormonen? In dit blog lees je hoe dit werkt! Zo heb je vanaf nu altijd een excuus om eens wél op de normale tijd je weekend in te gaan ;)

18. juli 2018
Een van de belangrijkste oorzaken van artrose is de zuur-base balans in je lijf. Is je lijf te zuur, dan kan dit leiden tot stijve gewrichten en ontstekingen. Het Westerse voedingspatroon is zo zuurvormend, dat we klachten van artrose steeds vaker gaan zien. Door de juiste voedingskeuzes te maken kan de balans weer meer richting basisch worden geschoven en kun je gewrichtspijn verminderen.

29. juni 2018
Is brood nu wel of niet gezond? Het advies om 6 plakjes per dag te eten geldt nog steeds, maar steeds meer mensen willen alternatieven voor brood. Overgevoeligheid voor graan, gluten of een van de andere componenten ervan lijkt steeds vaker voor te komen. Wil je weten hoe het zit met brood en graan? Check dan de blog!

14. juni 2018
Lang niet altijd is hetgeen wát je eet een oorzaak van je buikpijn of opgeblazen buik. Je kunt nóg zo gezond eten en toch last hebben van maagzuur, buikkrampen of een opgeblazen buik. Enorm frustrerend, want je doet het al zó goed en toch blijf je last hebben. Misschien is bij jou wel de manier waaróp je eet een belangrijke oorzaak! Benieuwd hoe dit zit? Lees het in mijn nieuwe blog!

Meer weergeven