Mijn verhaal

Hoi! Mijn naam is Patricia Lautenschutz, Master in voedingsfysiologie en gezondheid, orthomoleculair kPNI therapeut én het gezicht achter Elements kPNI. Ik ben geboren in 1990, woonachtig met mijn vriend en dochtertje in Volendam en dit is mijn verhaal:

Voeding en gezondheid zijn mijn grote passie, al van jongs af aan. Ik wilde er mijn werk van maken, maar hoe precies? Calorieën tellen, minder eten, meer bewegen. Zoveel inspanning, weinig resultaat. Ik kon me totaal niet vinden in de benadering van de gewone diëtist. Voeding is echt véél meer dan dat; het moet toch ook anders kunnen?

 

De echte kracht van voeding zag ik voor het eerst in een tv-programma waarin voeding als medicijn werd ingezet ter behandeling van chronische klachten Ik wist: dit is het! Eczeem, kale plekken, darmziektes en migraine, je kon het zo gek niet bedenken of ze verdwenen als sneeuw voor de zon. De wonderlijke verbeteringen die ik hier had zien gebeuren waren zo inspirerend dat ze voor mij dé drive zijn geweest om te blijven leren, net zolang tot ik over de kennis beschikte die nodig was om zelf mensen te kunnen helpen met hun gezondheidsproblemen. En dat is wat ik nu dagelijks met veel plezier mag doen. 

 

Ietwat teleurgesteld miste ik na mijn universitaire studie nog heel wat puzzelstukjes in mijn kennis. Ik had geen idee wat ik met mijn opgedane voedingskennis kon doen, of wat de precieze rol van voedingsstoffen was binnen de werking van cellen en organen. En wat ik al helemaal niet wist was het verband tussen voeding, leefstijl en de ziektes die ik overal om me heen zag. Hoe moest ik nu ooit voeding gaan inzetten om deze problemen te verbeteren? 

 

Gelukkig bleek de opleiding Orthomoleculaire Therapie de eerste twee grote gaten te dichten. Maar het puntje op de I, iets waarvan ik het bestaan nooit had durven dromen, was toch wel de opleiding klinische Psycho- Neuro- Immunologie. Binnen de kPNI brengen we de werkingsmechanismes achter vrijwel alle gezondheidsproblemen op celniveau in kaart, leren we hoe alle systemen in het lichaam met elkaar samenhangen, en ze vervolgens te behandelen met de juiste voedings- en leefstijladviezen. Hierbij brengen we de kennis samen uit vrijwel alle disciplines die we kennen binnen de gezondheidszorg. 

 

Het is de geneeskunde van de toekomst, daar geloof ik in.

 

Ik put iedere dag energie uit mijn vak en mijn missie om mensen te helpen. Er is niets zo leuk als elke dag bezig zijn met je favoriete hobby!