Hartige Havermout Biet

Wie aan bietjes denkt, denkt niet gelijk aan ontbijt. Ik geef toe, deze combinatie is ook wat eigenaardig. Toch was ik bijzonder verrast door de smaak. Normaal gesproken krijg ik na het eten van havermout snel weer trek. Dat komt omdat het nogal koolhydraatrijk is en je daardoor een flinke bloedsuikerpiek krijgt, gevolgd door een flinke dip. Maar na dit ontbijtje heb ik urenlang doorgewerkt zonder trek te krijgen! Door wat vetten en eiwitten toe te voegen aan de havermout zorg je ervoor dat de suikers minder snel worden opgenomen. Veel vriendelijker voor je bloedsuikerspiegel, en je blijft stukken langer verzadigd!

Ingrediënten voor 1 portie

 

40g havermout

water

1 rode biet in stukjes gesneden

2 schijfjes zachte geitenkaas

1 ei

5 halve walnoten

snufje zout

Bereidingswijze

 

Doe de havermout en een snufje zout in een pannetje en doe er wat water bij totdat de havermout net onder staat. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt. Haal het pannetje van het vuur en roer de geitenkaas door de havermout. Voeg de bietjes toe en roer door. 

Bak een eitje in een pannetje en leg dat samen met de walnoten op de havermout. Eet smakelijk!