Bloemkoolfritters

Een van mijn recentere uitvindingen zijn deze heerlijke bloemkoolpannenkoekjes. Een fijne manier om tijdens de lunch wat extra groente binnen te krijgen, of om je restjes bloemkool in te verwerken. Omdat je de bloemkool verstopt in een pannenkoekje zijn ze ook voor de niet-bloemkool-lovers ideaal!

Ingrediënten voor 2 porties

1/2 grote bloemkool

2 eetlepels boekweitmeel

2 theelepels hot curry poeder

1/2 theelepel komijnkruiden

Peper en zeezout

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook tot de bloemkool zacht is (een minuut of 8-10 is voldoende). Giet de bloemkool af en stamp het fijn. Voeg de kruiden en het boekweitmeel toe en meng door elkaar totdat een relatief plakkerig mengsel ontstaat. Als het nog te nat is kun je wat extra boekweitmeel toevoegen. 

Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan. Vorm kleine burgertjes van het bloemkoolmengsel en leg ze in de kokosolie. Bak aan weerskanten goudbruin. 

 

Lekker met een gemengde salade.