Bakbanaan pancakes

Patrica Lautenschutz

Het moest en zou me lukken. Iets met bakbanaan maken wat werkelijk lekker smaakt. Het is namelijk altijd fijn om een nieuw recept of een nieuw voedingsmiddel aan je gerechten-repertoire toe te voegen. Namelijk, hoe gevarieerder je voeding, hoe gezonder je darmflora!

Nadat ik de bakbanaan al op de barbecue had geprobeerd en had geprobeerd te bakken met kaneel en honing gaf ik het eigenlijk al een beetje op. De meelachtige smaak was niet weg te krijgen. Ook al leek de bakbanaan nog zo rijp en nog zo gaar. Vol goede moed probeerde ik het nog een keertje, en ditmaal met positief resultaat! Deze fluffy American Pancake achtige creaties komen bij ons vaker op het menu te staan. Bij jou ook?

Ingrediënten (9 pancakes)

  • 3 eieren
  • 1 rijpe bakbanaan (geel), geschild en in stukjes
  • 100ml kokos-rijstmelk (deze is wat zoeter dan bijv. ongezoete amandelmelk)
  • 1 tl kaneel (of koek- en speculaaskruiden)
  • 1 tl bakpoeder (of 1/2 tl wijnsteen & 1/2 tl natriumbicarbonaat)
  • kokosolie, om in te bakken


Ingrediënten (Topping zoet)

  • blauwe bessen of ander roodfruit
  • notenpasta en plakjes banaan


optioneel: wat honing

Ingrediënten (Topping hartig)

  • plakjes kipfilet
  • geitenkaas en walnootjes

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom en doe de stukjes bakbanaan, kaneel en bakpoeder erbij. Maak een beslag door te blenden met de staafmixer.

 

Je kunt de pancakes nu gaan bakken. Bak er meerdere tegelijk in een grote koekenpan, of juist één voor één in een kleintje. Zet het vuur halfhoog en zorg dat je wat kokosolie in de pan doet voor je het beslag er in giet. 

 

Bak tot de grootste bubbels aan de bovenkant zijn verdwenen en de zijkantjes iets donker kleuren. Draai voorzichtig om en bak nog een minuutje aan de andere kant.

 

Stapel de pannenkoekjes op en verdeel het fruit erover. Eet smakelijk!

door Patricia Lautenschutz 12 feb., 2022
Vanmorgen hadden we zin in een ondersteboven pruimentaartje. Vol goede moed ging ik van start, maar 1, 2, 3, 4.. alle zes pruimen bleken zowel onrijp als verrot. Dat plan was dus van de baan. Het enige andere fruit in huis waren bessen en frambozen. Die liggen standaard in de vriezer, lekker makkelijk. En dus dacht ik, laat ik dan het recept maar even helemaal omgooien. Een bodem zonder graan valt namelijk doorgaans beter bij iedereen hier thuis. Het was een risico, maar eentje die heel goed uit is gepakt!
door Patricia Lautenschutz 31 aug., 2021
Koolhydraatarm Notenbrood met vruchten
Zoete aardappel salade met augurk
door Patricia Lautenschutz 24 mei, 2021
Salade met zoete aardappel, avocado, augurk, lente ui en peterselie
Share by: