Bakbanaan pancakes

Het moest en zou me lukken. Iets met bakbanaan maken wat werkelijk lekker smaakt. Het is namelijk altijd fijn om een nieuw recept of een nieuw voedingsmiddel aan je gerechten-repertoire toe te voegen. Namelijk, hoe gevarieerder je voeding, hoe gezonder je darmflora!

Nadat ik de bakbanaan al op de barbecue had geprobeerd en had geprobeerd te bakken met kaneel en honing gaf ik het eigenlijk al een beetje op. De meelachtige smaak was niet weg te krijgen. Ook al leek de bakbanaan nog zo rijp en nog zo gaar. Vol goede moed probeerde ik het nog een keertje, en ditmaal met positief resultaat! Deze fluffy American Pancake achtige creaties komen bij ons vaker op het menu te staan. Bij jou ook?

Ingrediënten voor 8-10 pancakes

3 eieren

1 rijpe bakbanaan (geel), geschild en in stukjes

100ml kokos-rijstmelk (deze is wat zoeter dan bijv. ongezoete amandelmelk)

1 tl kaneel (of koek- en speculaaskruiden)

1 tl bakpoeder (of 1/2 tl wijnsteen & 1/2 tl natriumbicarbonaat)

kokosolie, om in te bakken

 

Topping zoet

blauwe bessen of ander roodfruit

notenpasta en plakjes banaan

optioneel: wat honing

 

Topping hartig

plakjes kipfilet

geitenkaas en walnootjes

Bereiding

Breek de eieren in een kom en doe de stukjes bakbanaan, kaneel en bakpoeder erbij. Maak een beslag door te blenden met de staafmixer.

 

Je kunt de pancakes nu gaan bakken. Bak er meerdere tegelijk in een grote koekenpan, of juist één voor één in een kleintje. Zet het vuur halfhoog en zorg dat je wat kokosolie in de pan doet voor je het beslag er in giet. 

 

Bak tot de grootste bubbels aan de bovenkant zijn verdwenen en de zijkantjes iets donker kleuren. Draai voorzichtig om en bak nog een minuutje aan de andere kant.

 

Stapel de pannenkoekjes op en verdeel het fruit erover. Eet smakelijk!