Wat is klinische psycho-neuro-immunologie

Neem jij altijd genoegen met een pleistertje op de wond, of wil je je klacht wel eens bij de échte oorzaak aanpakken?

Is dat laatste het geval, dan ben je bij Elements aan het juiste adres.

 

Klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI), de wetenschap van de werkingsmechanismen, komt voort uit de ontdekking dat de mens bestaat uit een compleet netwerk van cellen en systemen die allemaal met elkaar samenwerken: het lichaam als een geheel.

De kPNI bestudeert hoe al deze cellen en systemen samenwerken, wat met deze cellen gebeurt als we ziek worden of als we niet (goed) herstellen. De kans op ziekte wordt mede bepaald door invloeden vanuit onze omgeving (zie afbeelding) en de samenwerking met ons netwerk van cellen en systemen, onze genen en onze epigenen (genen waarin omkeerbare erfelijke veranderingen zijn ontstaan).

Bij de aanpak van ziektes geeft klinische psycho-neuro-immunologie antwoord op de vragen waarom? Hoe werkt het? Welk gestoorde systeem zit erachter? Maar ook: als ik nu weet hoe het werkt, wat kan ik er dan aan doen?

Klinische psycho-neuro-immunologie is gebaseerd op harde wetenschappelijke feiten. De therapie is gericht op natuurlijke interventies zoals voeding, beweging, herstel van het bioritme (je dag en nacht systeem). Maar ook niet natuurlijke interventies zouden kunnen worden gekozen. Welke therapie wordt gekozen is afhankelijk van de beste therapie die hoort bij het gestoorde werkingsmechanisme. 

 

"kPNI, hard facts, soft skills"

 

Om meer te doen dan alleen symptomen bestrijden is het belangrijk dat een therapeut in staat is om verschillende specialismen toe te passen. De kPNI maakt daarom gebruik van inzichten uit de psychologie, neurobiologie (de werking van het zenuwstelsel), immunologie (de werking van het immuunsysteem). Maar ook van evolutiebiologie, oervoeding en bewegingswetenschappen. Door een brede aanpak van de ziekte met kennis uit al deze verschillende gebieden is elke kPNI-behandeling persoonlijk en gericht op de échte onderliggende oorzaak van een ziekte. 

 

"Het symptoom is nooit het echte probleem"

 

En zo kun je met behulp van kPNI de strijd aangaan met alle chronische ziektes, die vaak in één adem worden genoemd met de woorden 'voor altijd' of 'levenslang'. Maar 'chronisch'  betekent slechts langdurig, en niet 'voor altijd'. Geef jij 'chronisch' met behulp van kPNI weer zijn juiste betekenis terug?

 

Binnen de kPNI wordt gebruik gemaakt van orthomoleculaire therapie

Ook voor jou


Klinische psycho-neuro-immunologie is ook voor jou. Het kan namelijk bij iedereen worden ingezet die met behulp van voeding, suppletie en levensstijladvies wil werken aan zijn gezondheid. De therapie kan zowel ter behandeling als preventief worden ingezet.

 

Gebruik je medicijnen? Ook dan kun je bij Elements terecht. kPNI is een goede aanvulling op reguliere behandelingen. 

 

De therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde adviezen.